maandag 27 oktober 2008

Hogeschool Arnhem

Bron: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In 1988 is Hogeschool Arnhem met ruim 2000 studenten een feit. Het is de STC-operatie (Schaalvergroting, Taakverdeling en Concentratie) die HTS Arnhem, Sociale Academie Gelderland, HTS Autotechniek en HEAO-Arnhem om de tafel brengt. De HTS Autotechniek heeft Apeldoorn als locatie, de overige hogescholen Arnhem. Alle instellingen zijn bijzonder neutraal. Heel lang lijken deze partijen het met elkaar eens te worden. Om ´5 voor 12´ besluit HEAO-Arnhem zelfstandig te blijven.

Hogeschool Arnhem bestaat uit:
  • HTS Arnhem
  • HTS Autotechniek
  • Sociale Academie Gelderland
Er is nog niet echt sprake van één ´school´. Zo blijven de studenten Autotechniek in Apeldoorn, totdat de nieuwbouw in 1996 gereed is. Omdat HEAO-Arnhem zich terugtrekt, bestaat Hogeschool Arnhem maar uit 2 sectoren.

Het eerste College van Bestuur bestaat uit Olchert Brouwer (voorzitter), Jan Steuten en Wim Somsen. Steuten is afkomstig van de Sociale Academie Gelderland, Somsen van de HTS en Brouwer is de onafhankelijke buitenstaander. Hij zal in de komende fusies een belangrijke trekker zijn. In 1989 gaat Hogeschool Arnhem op in Hogeschool Gelderland.

Geen opmerkingen: